SPRENGEL MUSEUM

Hannover / 2010

International Competition 5th Price

With this extension, the linear structure of the existing constructions is continued and transformed into a sculpture. The original theme of layers of space and wall elements alternating one behind the other are taken up in the new composition. A dado constitutes the foundation of the new building and serves as continuation of the natural existing slope The concept of the exhibition is based on a modification of the classic enfilade. As the exhibition halls are staggered in structure, the connecting areas are in diagonal, lengthways or vertical relation to the exhibition halls. Therefore, each and every hall obtains its unique and identifiable character. This dynamic sequence allows for different tours through the exhibition halls.

AREA:

5.200 sqm

DESIGN:

ASP Architekten Schneider Meyer Partner