HCC CONGRESS CENTRE RESTRUCTION AND EXTENSION

Hannover / 2003

Hannover’s Congress Centre is beeing modernized and extended by a new glass foyer between the Kuppelsaal an the large Niedersachsenhalle as a central reception area for visitors with a garden passage which makes a generously welcoming gesture toward the urban park. The restructuring of the Niedersachsenhalle will provide additional self-sufficient, light-flooded conference spaces an improve visitor orientation, operational management and flexibility of utilization/partitioning. The existing Eilenriedehalle is extended southward by a multipurpose hall. Solar panels are installed at various points. On the south side of the glass foyer, they consist of mechanically movable elements.

CLIENT:

Town of Hannover

CONSTRUCTION:

1998 – 2002, Solarplant 2003

AREA:

15.000 sqm

DESIGN:

LP 1-9 Architekten Schweger + Partner Schweger Reifenstein Schneider Kohl Meyer