MULTI-STOREY CAR PARK WELLEKAMP

Wolfsburg / 2015

Realization Competition 1st Prize

Directly opposite the impressive panorama of the Volkswagen plant in Wolfsburg, the existing periphery of the city will be completed with an office building in Heinrich-Nordhoff-Stra├če with a car park at the rear of the building along Wellekamp with a connecting subway under the rail tracks and the Midland Canal.

This car park with 1.750 parking spaces protects the apartment complex along Wellekamp from noise emission. An imbricated double-layer metal facade provides natural ventilation in connection with the necessary protection from noise and the prevention of light emitted by car headlights. Adjacent to the car park, a hedge links the new buildings with a park-like green area to the neighbouring residential quarter to the south.

CLIENT:

VW Immo

CONSTRUCTION:

2012-2015

AREA:

68.000 sqm

DESIGN:

ASP Architekten Schneider Meyer Partner